''Wie behartigt uw belangen als u het zelf niet meer kunt?''

Stel u moet voor enige tijd naar het ziekenhuis en u weet niet hoe u er na de operatie aan toe bent. Of u verblijft voor langere tijd in het buitenland. Het kan ook zijn dat u een dagje ouder wordt. Dan neemt de kans toe dat u afhankelijk wordt van anderen voor huishoudelijk werk, verzorging of financiële zaken.

Dan is het goed om erover na te denken wie uw financiële belangen gaat behartigen als u dit zelf niet kunt. Dit kan tijdelijk of permanent zijn. In wie heeft u het volste vertrouwen? Neem tijdig de regie in handen om alles volgens uw wensen en behoeften te laten vastleggen.
Volmacht of levenstestament? Uw keuze is afhankelijk van wat u wilt regelen.

Volmacht
Met een volmacht geeft u een ander de bevoegdheid namens u te handelen. Dat betekent niet dat u dit zelf niet meer mag doen. Als u hier niet meer toe in staat bent, kan iemand in wie u het volste vertrouwen heeft het van uw overnemen volgens de door u vastgelegde wensen. Het kan gaan om het doen van betalingen, maar bijvoorbeeld ook om medische zaken.

Levenstestament
Het levenstestament is een bijzondere vorm van een testament. In een testament legt u vast wat er na uw overlijden met uw nalatenschap moet gebeuren. Een testament werkt dus pas als u overlijdt, terwijl een levenstestament werkt voor situaties tijdens uw leven. Bijvoorbeeld wanneer u door ziekte of ongeval niet meer in staat bent zelf te handelen. U kunt dan in een levenstestament iemand aanwijzen in wie u het volste vertrouwen heeft om uw belangen te behartigen. Zo houdt u zelf de regie en worden de zaken volgens uw wensen geregeld.

Voor meer informatie kunt u onderstaande brochures van de KNB doornemen.
Brochure - Wie geeft u het vertrouwen?
Brochure - Waar zeg ik ja tegen?

Neem contact met ons op

Lezing 'Heb ik het allemaal wel goed geregeld?'

 

Dementie... en dan naar de notaris

 

Levenstestament oudere migranten

 

Volmacht

 

Levenstestament

 

Notariele volmacht

 

Blog: Willie Wortel en dementie

Op een regenachtige dag kloppen de heer en mevrouw Prum aan bij de notaris. De heer en mevrouw Prum worden...

Lees verder

Blog: Just running the business!

Alblasserwaardse ondernemers zijn vaak wars van management- en vergaderculturen. Dit past bij onze poldermentaliteit. Gewoon met z’n allen aanpakken en...

Lees verder

Blog: Als meisje logeerde ik bij mijn tante

‘Als meisje logeerde ik bij mijn tante, nu kan ik iets voor haar terugdoen’ Miep, de 88-jarige tante van Jeannette Terlaak,...

Lees verder

Enkele klanten aan het woord

notaris van der heiden

Een goed juridisch en fiscaal advies is voor Notariskantoor Van der Heiden belangrijker dan een akte passeren. Als Notariskantoor hechten wij aan verdieping. Wat is er op tegen om onze drive te vertalen in juridisch en fiscaal unieke oplossingen?

Onze gegevens
Volg ons

Routeplanner